Салат з баклажанів — одна з найпопулярніших зимових заготівель. Він має насичений смак та злегка пряний акцент. У страві баклажани об’єднаються з помідорами, цибулею, морквою, часником і спеціями, нагадують кулінари сайту «Шуба».
Баклажани помити, нарізати кружальцями завтовшки 2 см, посолити.
Розігріти трохи олії на сковороді, обсмажити баклажани до рум'яності з двох боків. Перекласти на тарілку.
Цибулю почистити й нарізати півкільцями, моркву почистити й натерти на грубій терці.
Обсмажити цибулю, моркву, помішуючи, до напівготовності. Посолити й поперчити.
Приготувати томатну суміш — у каструлі закип'ятити воду. Покласти туди помідори на 1 хвилину, потім злити воду й зняти з томатів шкірку.
М'якоть помідорів пропустити через м’ясорубку разом з часником. Перелити у каструлю.
Додати сіль, цукор, оцет, перемішати й довести до кипіння.
На дно банок викладати шарами баклажани, потім цибулю з морквою і залити томатною сумішшю.
Банки стерилізувати 15 хвилин після закипання води.
Банки герметично закрити кришками, перевернути й закутати до повного охолодження.
Ми розповідали, як приготувати салат із запечених баклажанів з цибулею, а також мариновані баклажани.