Трав'яний чай — це напій, приготований із сушеного листя, квітів, коренів або інших частин різних рослин. Такі чаї були відомі ще нашим пращурам.
Напої із сушених трав мають різні смаки, аромати і властивості, залежно від рецепта. Вони широко використовуються у багатьох культурах і традиціях.
Корисні трав'яні чаї можуть стати прекрасною альтернативою каві, чорному і зеленому чаю. Лікарі рекомендують пити настої та відвари лікарських трав для профілактики сезонних захворювань, підтримки імунної системи та поліпшення загального самопочуття.
Для тих, хто хоче підтримати здоров’я і зміцнити імунітет, краще надати перевагу чаю з чабрецю (тим'яну), пише «Сенсація».
Готують такий чай методом заварювання висушеної трави. Правильне заварювання трав'яного чаю збереже смакові якості та корисні властивості цього напою.
Видання ділиться ідеальним рецептом приготування цілющого трав’яного напою.
Одна ложка сушеного чабрецю або кілька гілочок свіжої трави вистачить на 1 чашку чаю ємністю 200−250 мл. Сушену траву залити крутим окропом. Коли чай добре завариться — процідити його через сито або марлю. Для смаку можна додати у напій мед, лимон чи інші трави (наприклад, мелісу чи м’яту).
Експерти зазначають, що чай з чабрецю добре знімає втому, покращує загальний стан та настрій. Регулярне вживання такого чаю допоможе подолати стреси, безсоння і прибрати прояви простуди. Антисептична дія цього напою принесе багато користі для дихальної системи.
Водночас його не можна вживати у кількості більш ніж 500 мл на день. Між курсами вживання обов’язкові перерви. Перед початком вживання краще проконсультуватися із своїм сімейним лікарем.
Ми також розповідали, які чаї найефективніші для схуднення.