Коротко
Запечений кролик з овочами – це чудова страва для сімейного обіду. М'ясо кролика добре поєднується з морквою та цибулею, а чебрець додає неповторного аромату. Дотримуйтесь простого рецепта від Shuba, щоб насолодитися смачною та корисною вечерею.
Ніжне м’ясо кролика чудово гармоніює з овочами. При запіканні усі інгредієнти зберігають свої смакові та корисні властивості. Рецепт від Shuba.
Тушку кролика слід добре промити, обсушити паперовими рушниками й розділити на великі порційні шматки. Після цього покладіть м’ясо в глибоку миску, додайте сіль, дрібку чорного перцю та полийте оливковою олією. Добре втирайте спеції й олію в кожен шматок, щоб вони рівномірно вкрили м’ясо.
Окремо підготуйте овочі: очистьте моркву та цибулю. Моркву наріжте грубими кружальцями товщиною близько 1 см, а цибулю – кільцями завтовшки приблизно 0,5 см.
У жаростійку форму, змащену олією, спочатку викладіть моркву, далі шар цибулі, а зверху покладіть кілька гілочок чебрецю. На овочі щільно викладіть шматки кролика. Форму накрийте фольгою.
Запікайте в духовці протягом 60 хвилин при температурі 180 °C.