Коротко
Щоб правильно заморозити чорницю, важливо ретельно висушити її після миття. Спочатку розкладіть ягоди на деко та заморожуйте їх окремо, щоб вони не злипалися. Потім пересипте в герметичні контейнери для довготривалого зберігання в морозильній камері.
Знайти чорницю влітку – не складна справа, а ось взимку дуже важко поласувати свіжою ягодою. Проте влітку ви можете перетворити чорницю на джеми чи варення або ж спробувати заморозити. Martha Stewart розповідає, як правильно заморозити чорницю.
Чорниці мають пилоподібне покриття, яке потрібно зберегти, тому не потрібно їх надмірно мити. Промийте ягоди, а потім ретельно висушіть їх паперовими рушниками або чистим кухонним рушником.
«Якщо вони будуть сухими, вони не злипнуться між собою і не перетворяться на заморожений блок», – каже Дональд Шаффнер, професор і фахівець з харчових наук в Університеті Ратгерса.
Розкладіть чисті, сухі ягоди на деко, застелене пергаментом та заморожуйте в морозильній камері до повного затвердіння. Заморожування ягід невеликими партіями допоможе зберегти їх смак та тексту. Цей спосіб також запобігає злипанню ягід, тому в майбутньому ви зможете діставати стільки чорниці, скільки вам потрібно, замість того, щоб розморожувати всі ягоди.
Після заморожування чорниці потрібно перекласти в контейнери, придатні для зберігання в морозильній камері. Переконайтеся, що вони герметичні, оскільки під впливом кисню чорниця набагато швидше псується.
При правильному зберіганні та заморожуванні чорниці можуть зберігатися в морозильній камері до одного року. Найважливіше для збереження ягід – це стабільна температура в морозильній камері. Різкі перепади температури, які призводять до їхнього часткового розморожування, а потім повторного заморожування, неминуче псують заморожені фрукти.