Як приготувати смачні млинці: що додати в тісто / © www.freepik.com/free-photo
Щоб приготувати ідеальні на смак і вигляд млинці, необхідно знати кілька трюків професійних кухарів. І для цього не треба якихось особливих знань чи дорогих продуктів. Все, що потрібно — це бажання, трохи часу та прості інгредієнти, які точно є на вашій кухні. Розповідаємо, як правильно приготувати тісто і що додати, щоб млинці вийшли смачними, ніжними й тоненькими, неначе в ресторані.
Збиті білки. Професійні кухарі рекомендують розділяти жовток і білок перед додаванням у тісто. До того ж білок треба обов’язково збити, тоді млинці будуть м’якими й ніжними, але не рватимуться, бо добре зберігатимуть свою текстуру. Повітряні бульбашки, що утворюються під час збивання білків, надаватимуть готовим млинцям особливої легкості. Цей простий прийом дозволяє покращити смак і вигляд готової страви.
Мінеральна вода. Секрет криється у тому, що в тісто треба додати трохи мінеральної води. Вона допоможе покращити його консистенцію і забезпечить необхідну текстуру готових млинців. Техніка досить проста: частину молока треба замінити на мінералку. Вуглекислий газ сприятиме утворенню дрібних бульбашок у тісті. Як результат, млинці вийдуть мереживними й тонкими, без зайвої пишності. Це чудова альтернатива для тих, кому не підходить варіант зі збиванням білків.
Гречане борошно. Важливим моментом у приготуванні тіста на млинці є вибір борошна. Професійні кухарі рекомендують експериментувати з різними видами продукту. Найвдалішим поєднанням буде гречане та пшеничне борошно. Додавання гречаного борошна в тісто надає млинцям особливого аромату й неповторного смакового відтінку. До того ж такий складник зробить млинці більш корисними і менш калорійними. Тому цей рецепт буде ідеальним для тих, хто дотримується правил здорового харчування.