Коротко
Цей рецепт пропонує простий спосіб приготування маринованих огірків пікулі в домашніх умовах. Огірки нарізаються кружальцями та маринуються у суміші з оцтом, цукром, гірчицею та спеціями. Готовий продукт стане чудовим доповненням до будь-якої страви.
Огірки. / © www.freepik.com/free-photo
Мариновані огірки по-американськи або більш відомі - як у бургерах у Макдональдсі - пікулі. Вони стануть не лише ідеальним доповненням до сендвічів, бургерів чи піци, приготованих вдома, а й будуть смакувати як повноцінна страва.
ТСН.ua підготував рецепт маринованих огірків “Пікулі” від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Перш за все помийте та підготуйте всі овочі для приготування. Огірки наріжте кружальцями, товщина яких 2-4 мм. Цибулю - тоненькими півкільцями.
Огірки та цибулю засипте сіллю, перемішайте та залиште, аби овочі постояли 1,5-2 год.
Готуємо маринад: у сотейнику змішайте 100 мілілітрів оцту, цукор, гірчицю у зернах, куркуму, лаврові листки. Доведіть суміш до кипіння.
У киплячий маринад додайте огірки з цибулею. Тушкуйте інгредієнти приблизно 5 хв, потім зніміть сотейник з вогню.
Розкладіть огірки з маринадом по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками.
Нагадаємо, ми писали про те, як закрити огірки холодним способом без стерилізації та оцту.