Малосольні огірки – це проста й смачна закуска, яку можна приготувати всього за кілька годин. Але навіть у такій нескладній справі є нюанси, які варто врахувати. Щоб огірки вийшли хрусткими та ароматними, дотримуйтесь кількох важливих порад, пише Shuba:
Добре помийте огірки та замочіть у холодній воді на 1-2 години, після чого обріжте кінчики з обох боків. Якщо огірки великі, розріжте їх уздовж – навпіл або на чотири частини.
На дно трилітрової банки викладіть більшу частину зелені та спецій, потім щільно утрамбуйте огірки вертикально. Зверху додайте решту зелені, спецій і очищені зубки часнику.
Підігрійте воду до гарячого стану (але не кип’ятіть), додайте в неї сіль і залийте огірки. Закрийте банку капроновою кришкою й залиште на столі на одну добу. Через добу огірки будуть готові до вживання. Зберігайте їх у холодильнику або погребі.