Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Хліб, вино і рахат-лукум: як розвивається харчова галузь Одещини в умовах війни

Хліб, вино і рахат-лукум: як розвивається харчова галузь Одещини в умовах війни
Одеське Життя • 1 хв читання

За даними Держпродспоживслужби, на 1 вересня 2025 року зареєстровано 1366 нових потужностей у сфері виробництва харчових продуктів. Одночасно 62 підприємства припинили діяльність, три змінили формат, а 43 заявки залишилися без розгляду.

Серед нових проектів — запуск цеху східних солодощів, такими як рахат-лукум та пахлава. Хоча основний напрямок залишається традиційним: хлібобулочні вироби, олії, вина, напої, переробка овочів і фруктів.

Експерти підкреслюють, що розвиток харчової галузі під час війни відіграє стратегічну роль — це не тільки бізнес, але й гарантія продовольчої безпеки країни.

Раніше повідомлялося, що за перший квартал 2025 року в Одеській області кількість закритих ФОП удвічі перевищила кількість відкритих.