Loqal – новинний агрегатор Loqal
Витримують спеку і град: агрономи поділилися трьома сортами томатів, які дають урожай за найважчих умов
Новини

Витримують спеку і град: агрономи поділилися трьома сортами томатів, які дають урожай за найважчих умов

ТСН • 2 переглядів • 1 хв читання

Найстійкіші сорти помідорів в Україні / © unsplash.com

Досвідчені агрономи радять обирати ті сорти томатів, які відрізняються жаро- та посухостійкістю. Вони не страждають від високої температури і можуть довший час зростати без поливання. Водночас ці помідори без проблем переживають і прохолоднішу погоду.

Це ранньостиглий сорт томатів, який призначений для садіння у відкритий ґрунт чи теплицю. Головними перевагами “Буяну” є те, що він непримхливий у догляді, стійкий до більшості хвороб і легко переносить як посуху, так і різке зниження температури. Ця культура має детермінантний кущ, який досягає 50 см у висоту. Цим томатам не потрібні підв’язування чи пасинкування.

“Буян” вирізняється плодами-сливами з вагою до 110 г, хоча бувають і справжні рекордсмени, які виростають до 200 г. Мають червоний або жовтий колір та гладеньку поверхню. Плоди з товстими стінками, соковиті, солодкі з легкою кислинкою.

Це високоврожайний ультраранній сорт, який підходить для відкритого ґрунту. В догляді зовсім непримхливий, добре плодоносить навіть за стійкої посухи. Завдяки ранньому достиганню не хворіє фітофторою.

Кущі “Монгольського карлика” супердетермінантні, мають висоту до 30 см, але можуть широко розповзатися ділянкою, розділяючись на окремі пагони.

Плоди виростають пласкокруглими, їм не потрібне пасинкування чи підв’язування. Інколи плоди можуть мати ребристу поверхню. Вага одного досягає 180 г. Помідори вирізняються тонкою шкіркою, м’ясистою серединою.

Це ранньостиглий сорт, який можна висаджувати в теплицю чи відкритий ґрунт. Помідори посухостійкі, високоврожайні, навіть за різких змін температури чи стресової погоди без проблем зав’язуються.

Плоди “Лотоса” округлі, малиново-рожевого кольору, досягають 100 г, хоча бувають і рекордсмени до 250 г. Вирізняються м’ясистістю, шкірка помірно щільна. Єдиний мінус — можуть тріскатися під час транспортування.

2