Де зберігати кетчуп? / © Pexels
Про те, де ефективніше всього зберігати кетчуп, розповіли у виданні Simple recipes.
Коли ми говоримо про охолодження, то деякі продукти, наприклад, ніжна листова зелень, м'ясо, молоко тощо, безсумнівно, зберігаються лише в холодильнику. Але як бути з пляшками з такими соусами як кетчуп?
В закусочних і ресторанах відкриті пляшки з кетчупом часто залишають просто за кімнатної температури, тоді як вдома ми найчастіше ховаємо їх до холодильника. Постає логічне запитання: чи потрібно цей соус охолоджувати?
Кетчуп відрізняється високою кислотністю завдяки двом компонентам: помідорам та оцту. Також у ньому міститься велика кількість солі, цукру, які є природними консервантами. Під час виготовлення кетчуп варять, а тому, відповідно до даних Міністерства сільського господарства США, ця приправа є стабільною для зберігання.
Тобто зберігати навіть відкриту пляшку кетчупа можна в кухонній шафі за кімнатної температури, але тут є один важливий нюанс. І про нього ми поговоримо далі.
Дайте відповідь на просте запитання: як часто ви вживаєте кетчуп? Чи можете ви використати пляшку за декілька днів або тиждень, чи цей соус може зберігатися у вас місяці?
Кетчуп краще зберігати в холодильнику за дуже сильної спеки і якщо ви не вживаєте цей соус регулярно. Пов'язано це з тим, що його смак і текстура, як і солоних огірків, слабшають після того, як ви відкриєте пляшку і всередину потрапить повітря.
Цей процес можна уповільнити лише поклавши кетчуп до холодильника. Завдяки холодному повітрю ваш соус залишатиметься пікантним, з легким солодкуватим присмаком та ідеально томатним. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, відкриту пляшку кетчупа можна зберігати в холодильнику близько шести місяців.
Як різати французький багет: на мінісендвічі й не тільки, під яким кутом, яка товщина шматочків
Як швидко остудити суп у каструлі без холодильника