Loqal – новинний агрегатор Loqal
Весняний салат із запечених овочів. Рецепт дня
Новини

Весняний салат із запечених овочів. Рецепт дня

Zaxid.net • 10 переглядів • 1 хв читання

Зараз ідеальний час для легких яскравих страв, і цей салат з печених овочів саме такий. Він поєднує хрусткий айсберг із насиченими смаками запечених інгредієнтів, створюючи гармонійний дует свіжості й глибини. Зелений соус з анчоусами додає пікантності та об’єднує всі компоненти. Ідеальний як гарнір до м’яса чи риби або як самостійна страва.

Картоплю добре помити, не очищаючи, розрізати на половинки й викласти на деко, злегка змащене олією. Запікати в духовці при 180 °C приблизно 40 хвилин, поки вона не стане м’якою всередині та зі рум’яною скоринкою. Цукіні нарізати напів кружальцями, а броколі розділити на невеликі суцвіття – викласти на окреме деко й запікати 20 хвилин при тій самій температурі, пише «І це прекрасно».

Поки овочі готуються, приготувати соус: у блендер покласти великий пучок петрушки, додати 70 г нейтральної рослинної олії та 4 філе анчоуса. Збити до однорідності, скуштувати – анчоуси самі по собі солоні, тож сіль додаємо лише за потреби.

Айсберг нарізати невеликими квадратиками, шпинат залишити цілим або трохи подрібнити руками. Запечені овочі після приготування трохи остудити, а томати-чері розрізати навпіл. З’єднати всі інгредієнти в мисці, заправити зеленим соусом і добре перемішати. Салат найкраще подавати одразу після приготування.

10