Рецептів варення зі слив існує чимало. За цим воно виходить кисло-солодким, у міру густим, красивого насиченого кольору. Таке варення відмінно підійде до млинців, оладок, запіканок, солодких каш на сніданок, ділиться кулінарка Світлана Шестак.
Сливи помити, видалити кісточки, поділити на половинки. Залити содовим розчином і витримати 2−3 години, потім розчин злити, а сливи добре промити водою.
Сливу в каструлі пересипати цукром і залишити 12 годин, щоб ягода пустила сік. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, вимкнути і залишити ягоди просочуватися сиропом на 12−24 години. Знову довести до кипіння і варити 5 хвилин. Залишити на 12−24 години.
Третій раз варити з моменту кипіння 10−15 хв. Розлити по банках та вкутати.
Візьміть до уваги також рецепт маринованого гострого перцю на зиму.