З чим тільки не роблять вареники: з чорницею, з сиром на пару, з вишнями, і навіть шоколадні вареники на пару. А чи готували ви вареники з м’ясом курки?! Це популярна, дуже ситна і смачна страва. Її люблять усі, бо вареники допоможуть нагодувати всю сім’ю. Приготувати їх з курятиною нескладно, це може зробити будь-яка господиня, впевнена кулінарка Людмила Чеглакова.
Відварити стегенця в підсоленій воді до готовності. М’ясо обібрати з кісток і від шкірки.
Цибулю порізати кубиком і підсмажити на рослинній олії до прозорого стану. Додати цибулю до м’яса, влити ~ 30мл бульйону, в якому варилося м’ясо. Все це подрібнити блендером. Підсолити за смаком, накрити і поставити в холодильник, щоб охолонуло.
Тим часом робимо тісто: у теплу воду всипати сіль, перемішати і всипати 2 стакани борошна. Гарно перемішати, стіл припорошити борошном, викласти тісто і, підсипаючи решту борошна, потихеньку замісити еластичне і м’яке тісто. Накрити і залишити відпочити на 20−30 хвилин. Якщо хочеться більш пружного тіста, можна вбити 1 яйце.
Потім ліпимо вареники і відварюємо в підсоленій воді. Подавати можна з вершковим маслом, сметаною або підсмаженою цибулею.
Нагадаємо рецепт вареників з картоплею по-селянськи.