Як можна приготувати сир у домашніх умовах? / © Pexels
В цьому рецепті немає нічого надскладного, проте кулінари наголошують, що важливо пам'ятати про певні секрети, аби домашній сир вийшов дійсно смачним і ніжним.
Як приготувати домашній сир за цим рецептом:
Перелийте молоко до глибокої каструлі чи сотейника, поставте на середній вогонь. Нагрійте продукт до кипіння. За цей час збийте яйця з сіллю.
До яєчної маси потрібно додати сметану, добре перемішати до однорідності. Коли молоко закипить, повільно влийте масу з яєць і сметани.
Доведіть масу до кипіння ще раз, і коли вона закипіла, варіть її, помішуючи, 5-7 хвилин. За цей час маса почне згортатися.
Продовжуйте варити ще 3-4 хвилини — всередині повинні утворитися великі пластівці. Тепер можна вимкнути вогонь, взяти марлю та процідити через неї отриману масу.
Сир, який залишився в марлі, загорніть у тканину і зачекайте, щоб він охолонув.
Ви можете завжди регулювати кількість солі та спецій у домашньому сирі, який приготували власноруч. Можете також поекспериментувати й додати горіхи, зелень чи інші інгредієнти, щоб покращити смак продукту, зробити його унікальним. Коли сир повністю охолонув, його можна витягнути з марлі і нарізати скибочками. Смачного!
Скільки і як правильно зберігати сирі яйця: дієтичні, столові, миті і немиті
Як без ножа почистити кілограм молодої картоплі за п'ять хвилин: чотири дієві способи
Броколі пожовтіла: чи можна, на думку експертів, їсти таку капусту