Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

В магазині більше не купуватимете: додайте яйце в кипляче молоко — і вийде смачний домашній сир

В магазині більше не купуватимете: додайте яйце в кипляче молоко — і вийде смачний домашній сир
ТСН • 52 переглядів • 1 хв читання

Як можна приготувати сир у домашніх умовах? / © Pexels

В цьому рецепті немає нічого надскладного, проте кулінари наголошують, що важливо пам'ятати про певні секрети, аби домашній сир вийшов дійсно смачним і ніжним.

Як приготувати домашній сир за цим рецептом:

Перелийте молоко до глибокої каструлі чи сотейника, поставте на середній вогонь. Нагрійте продукт до кипіння. За цей час збийте яйця з сіллю.

До яєчної маси потрібно додати сметану, добре перемішати до однорідності. Коли молоко закипить, повільно влийте масу з яєць і сметани.

Доведіть масу до кипіння ще раз, і коли вона закипіла, варіть її, помішуючи, 5-7 хвилин. За цей час маса почне згортатися.

Продовжуйте варити ще 3-4 хвилини — всередині повинні утворитися великі пластівці. Тепер можна вимкнути вогонь, взяти марлю та процідити через неї отриману масу.

Сир, який залишився в марлі, загорніть у тканину і зачекайте, щоб він охолонув.

Ви можете завжди регулювати кількість солі та спецій у домашньому сирі, який приготували власноруч. Можете також поекспериментувати й додати горіхи, зелень чи інші інгредієнти, щоб покращити смак продукту, зробити його унікальним. Коли сир повністю охолонув, його можна витягнути з марлі і нарізати скибочками. Смачного!

Скільки і як правильно зберігати сирі яйця: дієтичні, столові, миті і немиті

Як без ножа почистити кілограм молодої картоплі за п'ять хвилин: чотири дієві способи

Броколі пожовтіла: чи можна, на думку експертів, їсти таку капусту

52