Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Успенський піст: правила харчування

Успенський піст: правила харчування
ZN.UA • 20 переглядів • 1 хв читання

1 серпня у християн східного обряду починається Успенський піст. Він передує святу Успіння Пресвятої Богородиці. Піст триватиме до 14 серпня. В цей період важливо дотримуватися певних правил у харчуванні та більше часу приділяти молитві.

Успенський піст за суворістю обмежень не поступається Великому посту. Під час посту віряни мають відмовитися від вживання м'яса, ковбас, молочних продуктів, риби, яєць та інших продуктів тваринного походження.

Лише на свято Преображення Господнього (6 серпня) віряни можуть дозволити собі з'їсти рибу.

Але головним під час Успенського посту є не лише обмеження в харчуванні. В цей період необхідно приділити увагу духовному очищенню – допомагати іншим, робити добрі справи, не допускати злих думок, заздрості.

Найсуворішими днями Успенського посту є:

В ці дні можна їсти тільки свіжі овочі, фрукти, горіхи, сухофрукти, мед, хліб, сіль та запивати їх водою.

Щовівторка та щосуботи дозволяється вживати гарячі страви без олії.

У суботу та неділю пісний раціон можна урізноманітнити гарячими стравами з додаванням олії. Також в ці дні дозволяється вживати вино.

Слід зазначити, що під час посту найсуворіші обмеження діють для ченців. Віряни можуть дотримуватися не таких суворих правил. До обмежень у харчування під час посту слід з обережністю ставитися вагітним жінкам, дітям, людям похилого віку та особам, які мають хронічні захворювання.

20