Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

У вересні від лептоспірозу померли двоє мешканців Львівщини

У вересні від лептоспірозу померли двоє мешканців Львівщини
Zaxid.net • 1 хв читання

У вересні від лептосіпрозу померли двоє мешканців Львівщини: 67-річний чоловік з Шептицького району і 57-річна мешканка Львівського району. Обоє по медичну допомогу звернулися надто пізно і лікарям не вдалося їх врятувати. Цього року від лептоспірозу померло вже троє мешканців області.

65-річний мешканець Шептицького району потрапив до лікарні на початку вересня у критичному стані. Він тиждень лікувався вдома самотужки. У чоловіка була відсутня сеча, ниркова недостатність, виражена жовтяниця, шоковий стан. Його госпіталізували в реанімаційне відділення, він був на штучній вентиляції легень. Чоловік – затятий рибалка, проводив багато часу на річці. Найвірогідніше, під час риболовлі і заразився лептоспірозом.

57-річна мешканка Львівського району померла 17 вересня. За словами її доньки, ознаки хвороби почали проявлятися ще 6 вересня. Жінка скаржилася на нудоту, блювання, біль у литкових м'язах, жовтяницю. Проте вона продовжувала працювати на городі і ще 15 вересня торгувала городиною. За день до смерті в жінки температура тіла підвищилася до 40 градусів. До реанімації інфекційної лікарні Львова вона потрапила у вкрай важкому стані: у неї вже майже не працювали нирки та печінка. Лікарям також не вдалося її врятувати.

Як повідомили у Львівському обласному центрі контролю і профілактики хвороб, це третій летальний випадок від лептоспірозу на Львівщині цього року, а загалом на лептоспіроз захворіло 17 мешканців області.

Нагадаємо, лептоспіроз – небезпечна інфекційна хвороба, спричинена бактерією Leptospira. Ризик заразитися більший під час відпочинку, риболовлі, роботи на природі. Саме в цю пору зростає ризик інфікування лептоспірозом, оскільки із сечею гризунів або інших тварин збудник потрапляє у воду, ґрунт чи на харчові продукти.

Заразитися можна під час купання або риболовлі у заражених водоймах, на сінокосі у місцевостях з підвищеною вологістю, під час обробки риби, догляду за хворими чи інфікованими тваринами. Збудник потрапляє в організм навіть через мікропошкодження шкіри та слизових оболонок.

сильний біль у литкових м'язах