У Київській області із початку року вже вшосте медики зареєстрували випадок захворювання на ботулізм.
Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.
Зазначається, що захворів молодий чоловік, який вживав в’ялену непатрану рибу домашнього приготування. У нього були: нудота, блювання, біль у животі та м’язах, спрага. Хлопця спочатку госпіталізували до терапевтичного відділення.
Пізніше у нього з’явилися порушення зору та мови, через це хворого перевели до реанімації. Його стан важкий, зауважили в Держпродспоживслужбі. Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування.
«Ботулізм є важким захворюванням, яке виникає в результаті вживання продуктів, що містять отруйні речовини (токсини), які виробляються Clostridium botulinum. Цей токсин є одним з найсильніших відомих біологічних отрут», — йдеться у повідомленні.
Причиною виникнення ботулізму можуть стати не лише вживання консервів з м’яса, грибів, овочів та фруктів (що приготовані в домашніх умовах та придбані у місцях стихійної торгівлі), консервів у здутих банках та з наявністю плісняви, а й копченості, солена та в’ялена продукція, яка виготовляється в домашніх умовах.
Ботулізм — це харчова токсикоінфекція, яка в першу чергу вражає центральну нервову систему людини. Хвороба починається зазвичай через 3-4 години після прийому їжі.
Також читайте на «Вечірньому Києві»:
Сніжана БОЖОК, «Вечірній Київ»