Фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводять планові обстеження відповідно до затвердженого плану моніторингу.
Роботи здійснюються як візуальними методами, так і за допомогою феромонних пасток, харчових принад, ловчих поясів тощо.
Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у 2025 році моніторинг зосереджено на виявленні таких небезпечних видів, як:
Особливу увагу приділять локаціям, де у попередні роки вже були зафіксовані вогнища шкідників — передусім йдеться про ревізію ділянок з вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Цьогоріч, через нетипові температурні умови для травня, роботи розпочалися пізніше, ніж зазвичай.
Про результати моніторингу Управління фітосанітарної безпеки інформуватиме додатково.
Нагадаємо, назвали пляжі у Києві, де якість води відповідає нормам: перелік.
Марія КАТАЄВА, «Вечірній Київ»