Соус із груші та чилі — це справжня осіння знахідка, що поєднує ніжну солодкість стиглих фруктів з пікантною гостринкою. Він стане чудовим доповненням до м'яса, сирів або просто до хрустких тостів. Завдяки поєднанню фруктів та перцю соус виходить насиченим і ароматним, пише «Шуба».
Груша — 1 кг Перець червоний солодкий — 500 г Червоний перець чилі — 150 г Цукор — 200 г Сіль кам'яна — 1 ст. л. Оцет 9% - 100 мл
1/7. Підготуй груші Груші добре помий, очисть від серединки і наріж дрібними шматочками. Для соусу підійдуть будь-які груші — головне, щоб вони були стиглі та соковиті. 2/7. Підготуй перець Солодкий перець очисть від насіння і наріж невеликими шматочками. Гострий перець очисть від насіння і наріж шматочками. Якщо хочеш зробити соус більш пекучим — сміливо додавай більше перцю. 3/7. Змішай інгредієнти В каструлю склади груші та перець. Додай цукор, одну столову ложку солі без гірки та оцет. Усе гарно перемішай, накрий кришкою і залиши на 30 хвилин, щоб овочі та фрукти пустили сік. 4/7. Провари Перемішай і постав каструлю на вогонь. Доведи до кипіння і провари, приблизно 10 хвилин, щоб усі інгредієнти стали м’якими. 5/7. Перебий суміш Після цього зніми каструлю з плити і перебий вміст блендером до однорідної маси. Якщо залишилися невеликі шматочки перцю, то це добре, бо тоді соус виглядає апетитніше. 6/7. Увари соус Знову постав каструлю на вогонь і увари соус до потрібної густини, близько 15 хвилин. Якщо хочеш більш густу консистенцію, можна проварити довше або додати трохи крохмалю, розведеного водою. 7/7. Розфасуй соус Коли соус готовий, розлий його по баночках і закрий кришками. З такої кількості інгредієнтів виходить чотири баночки по 330 грамів.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати пасту з цукіні та тосканським соусом.