Фруктовий, легкий, ситний суп із галушками — це і обід, і десерт в одній тарілці. Такий суп готували на Полтавщині, Черкащині, Київщині та інших регіонах, особливо для дітей, повідомляє український канал «Кухня як релакс».
Сливовий десертний суп з галушками
Миємо сливи, видаляємо кісточки. Сливи ріжемо на часточки і заливаємо водою. Додаємо цукор і проварюємо 5−10 хвилин. Додаємо корицю, звісно, за бажанням.
Замішуємо тісто на галушки. Змішуємо борошно, сіль, яйце з рідиною — молоком або водою. Тісто має бути консистенції дуже густої сметани.
Чайною ложечкою беремо тісто і закидаємо мелесеньки галушки у суп. Після того, як вони спливуть, варимо ще 1−2 хвилинки.
Додамо, що у Польщі господині сливи протирають через сито, а в Угорщині додають червоне вино.
Подавати суп можна із ложкою меду.
Нагадаємо рецепт грибної юшки з галушками.