Літо — улюблена пора року для багатьох із нас. І одна з причин — різноманітність страв зі свіжих ягід, фруктів та овочів.
Приготуйте шоколадний пиріг з черешнею за рецептом кулінарки Елли Іванової, яким вона поділилася з читачами «ФАКТІВ», і почастуйте цими ласощами своїх рідних та близьких.
Помиту черешню очистити від кісточок і помістити на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога.
Сирну начинку готуємо, з'єднавши сир із цукром, кукурудзяним крохмалем та білком. Помістити у холодильник.
Готуємо тісто. Збити яйце з ванільним цукром і сіллю, додати олію і продовжувати збивати. Потім — тепле молоко, після чого — какао, борошно, розпушувач.
Поміщаємо тісто на пергамент, доповнюємо сирною начинкою та черешнею.
Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин.
Тим, хто не хоче витрачати літній час на стояння біля плити, радимо рецепт швидкої заготівлі на зиму — хрусткі огірки без стерилізації.