Смажені кабачки з сиром у клярі: на смак, наче м'ясо / © Pexels
Кабачок — популярний овоч в Україні. З нього можна готувати закуски, оладки, закусочні торти, млинці, консервовані салати тощо. Спробуйте цікаві смажені кабачки в незвичному клярі, щоб здивувати родину чи гостей цікавим смаком.
Спочатку кабачки потрібно ретельно вимити, підсушити, нарізати тонкими слайсами (1-1,5 см завтошки).
Збити яйця, додати до них сіль, перець і тертий сир.
Борошно й панірувальні сухарі змішати в окремій мисці.
Кожен слайс обваляти спочатку в борошні, потім обмокнути в яйце з сиром, обсмажити з двох боків на добре розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
Приготувати соус: змішати сметану (йогурт), нарізаний кубиками огірок, часник, спеції.
Подавати можна як гарячими, так і холодними.