Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Смачні кабачки по-корейськи: цей салат — справжній вибух смаку

Смачні кабачки по-корейськи: цей салат — справжній вибух смаку
Факти • 5 переглядів • 1 хв читання

Коли літо щедре на овочі, не змарнуй жодного кабачка! З них можна приготувати не тільки смачнющі кабачкові млинці. Зверни увагу на цей салат з кабачків — справжній подарунок сезону: гострий, ароматний, абсолютно вибуховий. Його можна подати як закуску, гарнір до гриля або як самостійний перекус. Як переконує кулінар Іван Янюк, салат з кабачків виглядає яскраво, пахне зухвало, і має збалансований смак між гострим, солодким і свіжим.

Інгредієнти для кабачків по-корейськи:

• Кабачки — 4 шт. (середнього розміру) • Болгарський перець — 2 шт. (1 червоний, 1 жовтий) • Кріп свіжий — 10 г • Петрушка свіжа — 10 г • Часник — 4 зубчики • Олія — 50 г (бажано рафінована) • Соєвий соус — 3 ст. л. • Яблучний оцет — 2 ст. л. • Цукор — 1 ст. л. • Мелений коріандр — 1 ч. л. • Копчена паприка — 1 ч. л. • Чорний мелений перець — за смаком • Сіль — за смаком Спосіб приготування салату з кабачків по-корейськи: Візьми 4 середніх кабачки, ретельно промий і наріж тонкими слайсами (можна за допомогою овочерізки або ножа). Переклади в глибоку миску.

Наріж 2 болгарські перці — червоний і жовтий — тонкою соломкою. Додай до кабачків.

Нашинкуй по 10 г кропу та петрушки, висип зелень у миску до овочів.

Натри 4 зубчики часнику прямо до салату. Додай 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч. л. копченої паприки, сіль і перець за смаком.

Нагрій 50 г олії на середньому вогні до гарячого стану — вона має закипіти, але не диміти. Потім одразу заливай гарячою олією овочі та спеції — це «оживить» ароматичні компоненти.

Фінальні нотки — додай 3 ст. л. соєвого соусу та 2 ст. л. яблучного оцту. Гарно перемішай, аби кожна скибочка була вкрита маринадом. Залиш салат при кімнатній температурі або в холодильнику на 30−60 хвилин, аби овочі просочилися й стали пікантно-хрумкими.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт кабачкової запіканки з курячим фаршем.

5