Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Сливи на зиму в пряному маринаді: рецепт, який закохує з першої ложки

Сливи на зиму в пряному маринаді: рецепт, який закохує з першої ложки
Факти • 93 переглядів • 1 хв читання

Мариновані сливи на зиму — справжній гастрономічний скарб для поціновувачів незвичних смаків. Ці сливи водночас пряні, солодко-кислі, з ароматом кориці, цитрусових і спецій. Це той рецепт, який захочеться повторювати щороку, ділиться фудблогерка Оксана Жидкова-Поронник.

Готуємо маринад. У каструлю всипаємо цукор, гвоздику, запашний перець, лавровий лист, корицю, цедру апельсина та лимона. Додаємо воду, перемішуємо й доводимо до кипіння на середньому вогні. Поки закипає маринад, проколіть кожну сливу з двох боків виделкою. Це потрібно, щоб фрукти добре просочилися ароматами.

Коли маринад закипів, додаємо: оцтову есенцію, коньяк (або інший міцний напій).

Варимо ще 5 хвилин, потім заливаємо сливи гарячим маринадом. Залишаємо на 1 годину настоюватися. Через годину зливаємо маринад назад у каструлю. Доводимо знову до кипіння. Заливаємо сливи повторно. Знову залишаємо на 1 годину.

Тим часом простерилізуйте банки й кришки. У кожну баночку покладіть: 1 лавровий лист, кілька гвоздик, запашний перець (з маринаду).

Заповніть банки сливами. Залийте киплячим маринадом. Закатайте банки, переверніть догори дном, укутайте рушником до повного охолодження.

Раніше «тіткиним рецептом» маринованих огірків з гірчицею на зиму поділилася фудблогерка Тетяна Юшина.

93