Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Скільки насправді можна зберігати суп у холодильнику: запам’ятайте раз і назавжди

Скільки насправді можна зберігати суп у холодильнику: запам’ятайте раз і назавжди
ТСН • 1 переглядів • 1 хв читання

Скільки можна зберігати суп у холодильнику / © www.freepik.com/free-photo

Насправді для зберігання цієї страви у холодильнику є термін, після якого їсти суп не варто, бо він може нашкодити здоров’ю. Розповідаємо, скільки можна зберігати суп у холодильнику, коли його вже не варто їсти, а краще викинути.

У середньому, готовий суп можна зберігати у холодильнику до 4 днів за температури +2…+5°C. Після цього його потрібно з’їсти чи викинути, навіть якщо він не має видимих ознак псування.

Бактерії можуть виживати і за низьких температур. Якщо суп довго стоїть на плиті, повільно охолоджується та його не накривають кришкою, це створює ідеальні умови для розмноження мікроорганізмів. Навіть повторне кип’ятіння не завжди гарантує безпеку.

Правила безпечного зберігання супу.

Швидко охолодіть: не залишайте суп на плиті більше ніж на 2 години. Перелийте його в інший посуд і поставте в холодильник.

Закривайте кришкою чи харчовою плівкою — це запобігає потраплянню мікробів і сторонніх запахів.

Розігрівайте правильно: обов’язково закип’ятіть суп перед вживанням, особливо якщо зберігали його кілька днів.

Не заморожуйте повторно: якщо вже розморозили суп, його потрібно з’їсти, а не повертати назад у морозильну камеру.

Якщо розумієте, що не встигнете з’їсти суп за 4 дні, заморозьте його. У морозильній камері за температури -18°C суп зберігається до 3 місяців без утрати смаку та якості.

З’явилася плівка, слиз або піна.

Є сумніви — краще не ризикувати.

1