Найчастіше виробники радять зберігати майонез за температури від 0°C до 10°C / © Unsplash
Майонез — один із найпопулярніших соусів на кухні, але навіть він має свій термін придатності.
Майонез, куплений у магазині, містить консерванти для подовження терміну придатності, може зберігатись у холодильнику 2-3 місяці після відкриття.
Завжди перевіряйте етикетку на наявність конкретних інструкцій — деякі марки та види можуть зберігатись довше, ніж інші.
Домашній майонез псується набагато швидше і його слід використовувати протягом 3-5 днів, щоб він мав найсвіжіший смак та текстуру.
майонез не зберігайте на дверцятах холодильника — найкраще зберігати його в основній частині холодильника, де температура більш стабільна. Двері більш схильні до коливань температури щоразу, коли холодильник відкривають, що може прискорити псування
щільно закрийте — завжди тримайте банку щільно закритою, щоб мінімізувати контакт повітря
чистий посуд — використовуйте чистий посуд під час порціювання майонезу, щоб уникнути попадання бактерій у банку
уникайте заморожування — хоча заморожування майонезу можливе, але після розморожування маса може порушитись, що призведе до розділеної або зернистої текстури
Раніше ми писали, як зробити домашній майонез без яєць. Простий і корисний рецепт читайте у новині.
Сода / © Credits
Дівчина під час святкування знайшла унікальний діамант у парку / © upi.com
Яйця / © Associated Press