Кулінар Віктор Угорчук нещодавно розповів, як приготувати хачапурі по-мегрельськи, а Лана Ляховська поділилася рецептом приготування сирних булочок.
«Сирні булочки! ДУЖЕ смачний білковий сніданок або перекус — і при цьому без шкоди для фігури :) Ідеально смакують із будь якою начинкою. Але й без начинки вони теж дуже смачні», — написала вона.
• 200 г сиру (творогу) • 1 яйце • жовток для змащування • приблизно 80 г пшеничного борошна • 50 г сиру (твердого, натертого) • ½ ч. ложки розпушувача • ½ ч. ложки солі • кунжут для посипання
«Змішуємо всі зазначені інгредієнти (твердий сир натираємо на тертці). Кількість борошна може трохи відрізнятися — важливо, щоб тісто трималося купи й з ним було зручно працювати. Не варто „забивати“ тісто борошном — краще регулярно обвалювати руки в борошні й формувати бублики одразу на пергаменті. Формуйте приблизно однакові кульки, потім притисніть долонею й зробить отвір посередині. Змащуємо майбутні булочки жовтком і посипаємо кунжутом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20−25 хвилин — до золотистої скоринки», — йдеться у повідомленні.
Як писали «ФАКТИ», раніше кулінарка Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати ліниві сирні булочки.