Loqal – новинний агрегатор Loqal
Сім найкращих літніх фруктів та овочів для здоров’я серця і нормалізації тиску
Новини

Сім найкращих літніх фруктів та овочів для здоров’я серця і нормалізації тиску

Zaxid.net • 0 переглядів • 1 хв читання

Багато літніх фруктів та овочів багаті на вітаміни, мінерали та клітковину, які допомагають знизити кров'яний тиск і підтримують здоров'я серця, а також підтримують водний баланс у спеку.

Дієтологиня Шерон Грей радить обирати місцеві фрукти та овочі, бо вони, як правило, свіжіші, мають більше поживних речовин і доступніші в сезон, повідомляє Verywell.

«Якщо ви не звикли регулярно їсти фрукти та овочі, почніть з одного-двох на день і поступово збільшуйте їх кількість», – каже дієтологиня.

1. Помідори. Помідори багаті на корисні для серця поживні речовини, такі як калій, вітамін С і фолієву кислоту, які допомагають знизити рівень гомоцистеїну – фактора ризику серцевих захворювань.

Калій в томатах є ключовою поживною речовиною для роботи серця, скорочення м'язів та підтримки здорового артеріального тиску тощо.

2. Чорниця. Ці ягоди містять антоціани – антиоксиданти, які можуть боротися з оксидативним стресом і запаленням – двома факторами ризику серцевих захворювань. Регулярне вживання чорниці пов'язане зі зниженням рівня холестерину. Високий вміст клітковини також допомагає контролювати рівень холестерину та підтримує загальне здоров'я серця.

Хочете рівні зуби без комплексів, болю і складнощів? У Bioclinic ми вирівнюємо зуби з урахуванням естетики обличчя, правильного прикусу і ваших побажань. Прозорі елайнери чи сучасні брекети – підберемо комфортний варіант для кожного. Початок лікування – вже після першого візиту. Усмішка мрії – це реальність.

3. Персики. У цих літніх фруктах багато калію, вітаміну С, клітковини та бета-каротину. Ці поживні речовини можуть допомогти знизити кров'яний тиск, покращити рівень холестерину та зменшити ризик серцевих захворювань. Після перетворення на вітамін А в організмі бета-каротин забезпечує додаткові переваги для захисту серця.

4. Абрикоси. У них багато антиоксидантів, клітковини та сполук, що захищають серце.

Абрикоси містять пектин, який діє як природний проносний засіб, а також багаті на вітаміни A, B та C, а також фенольні сполуки та каротиноїди, що підтримують здоров'я кровоносних судин.

5. Кавун. Він багатий на калій, клітковину та лікопін – антиоксидант, пов’язаний із покращенням кров’яного тиску та зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Кавун також містить L-цитрулін, амінокислоту, яка може допомогти знизити кров'яний тиск та жорсткість артерій.

6. Кабачки. У кабачках багато калію, який дуже важливий для контролю кров'яного тиску та зниження ризику інсульту та серцевих захворювань. Оскільки багатьом людям бракує калію, додавання кабачків до раціону – простий спосіб підтримувати здоров'я серця.

7. Полуниця. Невелике дослідження 2021 року показало:вживання 2,5 порцій полуниці щодня може покращити кардіометаболічні фактори ризику та інсулінорезистентність.

Полуниця багата на антиоксиданти та вітамін С, які допомагають боротися з вільними радикалами, що можуть пошкодити серце.

Цей матеріал не містить медичних порад або порад щодо лікування і повністю відповідає актуальним науковим дослідженням. Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, зверніться, будь ласка, до лікаря.

0