У спекотний день важливо підтримувати водний баланс, але звичайна вода не завжди приносить бажане відчуття свіжості. Саме тому варто приготувати домашні холодні напої з фруктів, овочів і зелені. Лимонади, соки та смузі не тільки чудово втамовують спрагу, а й додають сил, вітамінів та гарного настрою. Рецепти напоїв від Swiezo Palona.
Видаліть з кавуна насіння і наріжте м’якоть. Перекладіть її в блендер, додайте сік лайма і м’яту. Змішайте інгредієнти до однорідної консистенції. За бажанням додайте трохи газованої води, якщо кавун надто солодкий. Подавайте охолодженим.
Зніміть цедру з половини лимона і відкладіть. Вичавіть сік з усього лимона в блендер. Додайте петрушку, цукрову пудру та 100 мл води. Збийте і процідіть через дрібне сито. Поставте в холодильник на ніч. Перед подачею розлийте в келихи з льодом і розбавте водою в пропорції 1:4 або за смаком.
Очистьте ківі, а шпинат, огірки і виноград добре промийте. По черзі пропустіть всі інгредієнти через повільну соковижималку. Напій пийте одразу після приготування, щоб зберегти максимум користі та свіжості.
Ретельно вимийте моркву і буряк, чистити не обов’язково. Апельсин очистьте від шкірки. Пропустіть усі інгредієнти через соковижималку. Перед подачею сік перемішайте, адже він швидко розшаровується. Можна зберігати в холодильнику кілька годин.
Помийте полуницю, видаліть хвостики. Помістіть полуницю, мед і йогурт у блендер. За бажанням додайте лід і подрібніть до однорідної маси. Подавайте одразу. Якщо берете з собою – зберігайте в холодильнику. М’ята додасть свіжості.
Промийте ягоди смородини. Усі інгредієнти помістіть у блендер і змішайте до однорідної консистенції. Подавайте одразу. Якщо замінити кефір на йогурт або рослинне молоко, напій стане солодшим – тоді можна обійтися без меду.