Рис часто прилипає до дна каструлі, навіть якщо ви все робите правильно, через що його смак помітно погіршується. Проте є простий спосіб уникнути цієї проблеми. Huffpost розповідає, що робити, якщо рис прилипає до каструлі.
Щоб рис не прилипав до каструлі, можна використовувати один доступний фрукт – лимон. Після того, як ви поставили каструлю з рисом на вогонь, перед його закипанням додайте трохи лимонного соку у воду. Лимонний сік запобігатиме злипанню рису, а також зробить смак рису яскравішим та поліпшить текстуру зерна. Завдяки цьому він не прилипатиме до дна каструлі.
Проте якщо у вас немає під рукою лимонного соку, є інший варіант. Ви можете додати трохи олії у воду перед кип’ятінням, що допоможе зробити рис розсипчастим та рівномірно приготовленим.