Чим можна замінити капусту в голубцях / © Unsplash
Начинку при цьому ви можете залишити традиційну, всі ці варіанти будуть чудово смакувати з фаршем (свинячий чи яловичий), рисом, смаженою цибульою та спеціями.
Наприклад, в азейбарджанській кухні можна зустріти цікаву національну страву долма. Вона схожа на звичні нам голубці, але начинка загортається у виноградне листя.
Також ви можете спробувати замінити капусту для голубців такими 10 варіантами:
листя ревеню — вони дадуть страві додаткової кислинки;
пекінська чи савойська капуста — у цьому разі вам не потрібно додатково проварювати листя, адже ця капуста більш м'яка і ніжна;
кропива — тільки не забудьте її перед цим ошпарити окропом, щоб вона не пекла;
Останнім надзвичайно літнім варіантом можна назвати кабачки. Для приготування страви вам знадобиться десь 1-2 плоди. Їх потрібно нарізати тонкими смужками, в які загортається начинка, наче у рулет. Такі "кабачкові" голубці потрібно викласти у форму для запікання, приготувати томатну пасту, якою потім залити майбутню страву. Тушкувати їх потрібно до готовності у розігрітій до 180 градусів духовц приблизно 40 хвилин. Якщо любите сир, можна притрусити натертим вже готову страву і поставити в духовку ще на 10 хвилин, щоб продукт зарум'янився.
Як приготувати рис, наче в елітному ресторані: у чому краще варити крупу — і це не вода
Так голубці ви ще точно не готували: чим замінити рис в фарші — неочікуваний продукт
Ваші котлети стануть ресторанною стравою: до фаршу потрібно додати всього лише один інгредієнт