Що відбудеться, якщо ви не просієте борошно / © Pixabay
Борошно просіюють, щою покращити структуру тіста. Після цього воно насичується киснем, стає більш пухким і легким, що забезпечує ніжну і повітряну текстуру випічки. Але це далеко не єдина причина.
Ось ще кілька важливих аспектів:
видалення грудочок і небажаних домішок, особливо якщо борошно зберігалося відкритим надто довго;
забезпечення однорідного перемішування з іншими сухими складниками, такими як розпушувач, какао або спеції;
поліпшення здатності борошна рівномірно розчинятися у вологих інгредієнтах для загальної консистенції тіста.
Це доволі проста процедура, але вона має кілька важливих моментів, на які слід звернути увагу. Ось коротка інструкція:
візьміть дрібне сито або спеціальний просіювач у формі кружки;
ніжно постукуйте по ситу або легенько трясіть його, тримаючи над мискою чи робочою поверхнею;
якщо в ситі залишилися грудочки або небажані частинки — видаліть їх.
Завдяки цьому нескладному прийому ваше тісто стане значно пухкішим.
Чи можна не просіювати борошно? Насправді, звісно можна. Але варто пам’ятати, що тоді тісто може вийти густішим і з грудочками. Для досягнення ідеального результату, краще не нехтувати цим етапом і все-таки просіяти борошно.