Шарлотка «Сонечко» – це ніжне поєднання солодкого бісквітного тіста та легкої кислинки стиглих абрикосів. Десерт готується за класичним рецептом із яєць, борошна та цукру, але з літнім акцентом у вигляді соковитих фруктів. Ідеальна для форми діаметром 20-22 см. Рецепт від Shuba.
Помийте абрикоси. Обсушіть. Розріжте навпіл. Видаліть кісточки.
Розігрійте духовку до 190 °C (режим верх-низ). Підготуйте форму, застеліть пергаментом.
Розбийте яйця в миску. Збийте міксером 3 хвилини або збивайте вручну 7 хвилин. Поступово додайте цукор і збивайте міксером ще 8-9 хвилин, вручну – 13-15 хвилин, поки маса не побіліє й не стане пишною.
Додайте борошно. Перемішайте лопаткою до однорідності.
Перелийте тісто у форму. Викладіть зверху абрикоси, злегка втисніть їх у тісто. Випікайте 20-25 хвилин або до сухої шпажки – орієнтуйтесь на свою духовку.