Loqal – новинний агрегатор Loqal
Рогалики з вишнями. Рецепт дня
Новини

Рогалики з вишнями. Рецепт дня

Zaxid.net • 0 переглядів • 1 хв читання

Рогалики можна готувати з різного тіста – від листкового до пісочного, але в Україні найбільш популярним є дріжджове, як і в традиційних закарпатських кіфликах. Використовуйте пресовані дріжджі, хоча підійдуть і сухі – їх потрібно втричі менше. Рецепт спрощений, тож замішуватимемо тісто без опари, але з дотриманням важливих нюансів у роботі з дріжджами.

У великій мисці змішайте тепле молоко, покришені руками пресовані дріжджі, сіль, цукор та борошно. Окремо розтопіть масло, збийте яйця та влийте до них масло. Дайте суміші охолонути, а потім влийте її до борошняної основи. Замісіть однорідне тісто, накрийте його плівкою або рушником і залиште підходити в теплому місці приблизно на годину, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.

Поки тісто підходить, підготуйте начинку: проваріть у сотейнику вишню з цукром і ванільним цукром. Коли суміш закипить, додайте крохмаль і дайте начинці охолонути.

Готове тісто обімніть і розділіть на три частини. Кожну частину розкачайте у коло й наріжте на трикутники. На широкий край кожного трикутника викладіть трохи начинки й загорніть у рогалик.

Викладіть рогалики на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані одне від одного. Накрийте рушником і залиште ще на 15-20 хвилин. У цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Перед випіканням змастіть рогалики збитим яйцем. Випікайте приблизно 20 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте теплими або вже охолодженими, вони смачні в будь-якому вигляді.

0