Фудекспертка Світлана Левицька, яка поділилася рецептом пирога з персиками та франжипаном, запропонувала ще один цікавий рецепт випічки.
«Пухкий сливовий пиріг з хрусткою карамельною скоринкою. Не можу передати, як це смачно і соковито! А головне — просто!» — зазначила блогерка.
Інгредієнти для тіста: 500 г слив (без кісточок, розрізаних навпіл) 120 мл молока (кімнатної температури) 20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих дріжджів 1 яйце 1 пакетик ванільного цукру 40 г м’якого масла 250 г борошна
Топінг: 100 г масла 130 г бажано коричневого цукру 0.5 ст. л. кориці
Приготування тіста: У мисці розчинити дріжджі в молоці на кілька хвилин. Додати решту інгредієнтів і вимісити тісто приблизно 5 хвилин. Тісто рідкувате і липкувате, так і потрібно.
На розстоювання ставити тісто одразу в форму, застелену пергаментом, розпівняти руками вмоченими в олію або змащеними маслом. Дати підійти близько години.
Викласти зверху сливи й трохи втиснути в тісто. Залишити ще на 1 годину, накривши.
Топінг: у каструлі злегка проварити інгредієнти для топінга і вилити на розстояне тісто зі сливами.
Випікати при 160 °C (верх-низ) приблизно 45 хвилин.
«Дивіться, щоб центр пирога пропікся і карамель не горіла. Якщо карамель починає надто румʼянитись — накрийте зверху пергаментом», — попередила кулінарка.
Публикация от Світлана Левицька | Фудблог | Смачні рецепти (@lanas_diet)
Раніше Світлана Левицька поділилася рецептом заливного пирога з фаршем.