Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Пухкий сливовий пиріг з хрусткою карамельною скоринкою: простий й неймовірно соковитий

Пухкий сливовий пиріг з хрусткою карамельною скоринкою: простий й неймовірно соковитий
Факти • 1 хв читання

Фудекспертка Світлана Левицька, яка поділилася рецептом пирога з персиками та франжипаном, запропонувала ще один цікавий рецепт випічки.

«Пухкий сливовий пиріг з хрусткою карамельною скоринкою. Не можу передати, як це смачно і соковито! А головне — просто!» — зазначила блогерка.

Інгредієнти для тіста: 500 г слив (без кісточок, розрізаних навпіл) 120 мл молока (кімнатної температури) 20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих дріжджів 1 яйце 1 пакетик ванільного цукру 40 г м’якого масла 250 г борошна

Топінг: 100 г масла 130 г бажано коричневого цукру 0.5 ст. л. кориці

Приготування тіста: У мисці розчинити дріжджі в молоці на кілька хвилин. Додати решту інгредієнтів і вимісити тісто приблизно 5 хвилин. Тісто рідкувате і липкувате, так і потрібно.

На розстоювання ставити тісто одразу в форму, застелену пергаментом, розпівняти руками вмоченими в олію або змащеними маслом. Дати підійти близько години.

Викласти зверху сливи й трохи втиснути в тісто. Залишити ще на 1 годину, накривши.

Топінг: у каструлі злегка проварити інгредієнти для топінга і вилити на розстояне тісто зі сливами.

Випікати при 160 °C (верх-низ) приблизно 45 хвилин.

«Дивіться, щоб центр пирога пропікся і карамель не горіла. Якщо карамель починає надто румʼянитись — накрийте зверху пергаментом», — попередила кулінарка.

Публикация от Світлана Левицька | Фудблог | Смачні рецепти (@lanas_diet)

Раніше Світлана Левицька поділилася рецептом заливного пирога з фаршем.