Дверцята часто відкривають, тому повітря там швидко нагрівається / © Associated Press
Правильне розташування продуктів у холодильнику безпосередньо впливає на їхню свіжість. Особливо це стосується дверцят, де температура нестабільна через постійне відкривання.
Зберігання молока в дверцятах — погана ідея. Тут температура коливається, що прискорює ріст бактерій і призводить до швидкого псування.
Багато холодильників мають спеціальні комірки для яєць у дверцятах, але це не найкраще місце. Краще зберігати яйця на внутрішній полиці в оригінальній упаковці. Так вони менше втрачають вологу і не вбирають запахи.
Для сиру теж передбачено окремий ящик, а не дверцята. У цьому ж відділенні зручно зберігати м’ясні делікатеси.
Хоча дверцята забезпечують швидкий доступ, фрукти та овочі краще тримати в спеціальних ящиках.
Головна небезпека сирого м’яса і птиці — сік, який може потрапити на інші продукти. На дверцятах ризик особливо високий, а перепади температури створюють додаткову загрозу. Найнадійніше зберігати м’ясо на нижній полиці в плівці або герметичних контейнерах.
Раніше повідомлялося, що один неправильно виставлений режим у холодильнику може скоротити термін зберігання продуктів. Як налаштувати все правильно — читайте у новині.
Володимир Путін. / © Associated Press
Памела Андерсон / © Getty Images
Помідоний соус на зиму / © Credits
Авто, двигун, автомеханік / © Pixabay