У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомили, що спеціалістами служби, спільно з представниками органів місцевого самоврядування, Нацполіції проводяться комісійні моніторингові обстеження закладів громадського харчування, які займаються реалізацією страв швидкого харчування, «кебабів», «хотдогів» та «шаурми» на території Жмеринської, Шаргородської та Барської територіальних громад.
У Держпродспоживслужбі зазначили, що станом на 22.07.2025 проведено 24 моніторингових обстеження закладів громадського харчування, в ході обстежень суб’єктам господарювання надаються рекомендації з метою усунення виявлених невідповідностей в короткі терміни.
«Основними порушеннями є не дотримання товарного сусідства при зберіганні швидкопсувних харчових продуктів, не проводиться контроль температурного режиму, до роботи допущені працівники без медичних оглядів, не впроваджено процедуру НАССР.
З суб’єктами господарювання та працівниками сфери громадського харчування проводиться активна інформаційно - роз’яснювальна робота щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення.
Надаються пам’ятки щодо необхідності дотримання загальних санітарних вимог для підприємств громадського харчування (швидкого харчування)», - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що у Калинівці, на початку липня, до лікарні потрапило 29 людей, які отруїлися шаурмою у закладі швидкого харчування на місцевому вокзалі.
Спеціалісти виявили у майонезі сальмонельоз, а працівнику закладу в Калинівці, де масово отруїлися люди шаурмою, повідомили про підозру.
Вінниця.info, фото зі сторінки Держпродспоживслужби