Помідори з чорнобривцями на зиму// фото: Вікторія Чернова
Цей рецепт пропонує незвичайний, але дуже смачний спосіб маринування помідорів, де звичні спеції замінюють ароматні квіти чорнобривців. Рецепт простий і не вимагає стерилізації, що значно пришвидшує процес консервації.
Помідори — скільки поміститься в банку (рекомендується використовувати помідори різного розміру та кольору)
Квітки чорнобривців — 11 штук (для літрової банки — 4-5 квіток)
Перець чилі — невеликий шматочок
Сіль — 1 столова ложка (без верху)
Цукор — 2 столові ложки (можна з верхом)
Оцет столовий 9% — 50 мл (приблизно 3 столові ложки)
Банки добре помийте з содою і висушіть на сонці, не стерилізуючи.
На дно чистої сухої банки покладіть шматочок перцю чилі, духмяний та чорний перець.
Помідори щільно укладіть у банку, струшуючи її. Між помідорами розкладіть квітки чорнобривців.
Наповнену помідорами банку до самого верху залийте крутим окропом. Закрийте кришкою (якою будете консервувати) і накрийте рушником. Залиште на 10-15 хвилин для прогріву.
Через 10-15 хвилин обережно злийте воду з банки в каструлю. Цю воду будете використовувати для приготування маринаду.
Безпосередньо в банку з помідорами додайте сіль, цукор та оцет.
Злиту воду доведіть до кипіння. Відразу ж залийте киплячим розсолом помідори по вінця і швидко закатуйте банку.
Перевірте якість закатки. Кілька разів обережно переверніть банку, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Потім переверніть її на кришку, гарно укутайте рушником і залиште до повного охолодження. Готову консервацію можна зберігати в погребі або в прохолодному місці в квартирі.