Ця ніжна, помірно солодка страва, яка готується швидко та просто – потрібно лише змішати інгредієнти у блендері й запекти. Для випікання сирника найкраще підійде керамічна або скляна форма, адже в ній ніжна сиркова маса не підгорить та пропікатиметься більш однорідно. Щодо розміру, то форма у цьому рецепті квадратна зі стороною 20 см.
Перебийте блендером кисломолочний сир разом із цукром та ванільним цукром до однорідної маси. Додайте яйця, сметану й добре перемішайте. Потім додайте пшеничне борошно та ще раз ретельно перемішайте, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.
Полуницю помийте, просушіть і видаліть хвостики. Збийте ягоди блендером разом із цукром до стану пюре.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Викладіть у неї сиркову масу, а зверху рівномірно розподіліть полуничне пюре.
Випікайте сирник у розігрітій до 180 °C духовці приблизно годину в режимі «верх-низ».