В Україні розпочався сезон полуниці. Відома фудблогерка Олена Курило розповіла, як приготувати полуничний пиріг з ревенем.
«Не надто солодкий на смак і неймовірно смачний, хрусткий із кислинкою ревеню та солодкістю полуниці — класика сезону!» — написала вона.
Тісто: - 320 г пшеничного борошна (тип 500) - 3 ст. л. цукрової пудри - 1 ч. л. ванільного цукру - 200 г замороженого вершкового масла - 2 ч. л. Розпушувача - 1 яйце
Начинка: - 5−6 стебел ревеню - 300 г полуниці - 2 ст. л. картопляного крохмалю - 3 ст. л. цукрової пудри
Приготування: 1. Замісіть тісто з усіх інгредієнтів до однорідності. 2. Розділіть тісто на дві частини — більшу й меншу. 3. Меншу частину охолодіть у холодильнику. 4. Більшу викладіть у форму (приблизно 20×20 см), розрівняйте й теж поставте в холодильник. 5. Наріжте ревінь і полуницю, додайте пудру і крохмаль, добре перемішайте. 6. Викладіть начинку на охолоджену основу. 7. Меншу частину тіста натріть на великій тертці або розірвіть руками й розкладіть зверху на фруктах. 8. Випікайте при 170 °C близько 45 хвилин до золотистого кольору. 9. Остудіть пиріг. 10. Перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати салат з полуницею, фетою та огірком.