Полуниця. / © Pexels
Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода смакує свіжою і гарно поєднується з різними десертами. Ідеальною виходить полунична галета — круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом.
Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.
вершкове масло 82,5% (холодне) — 90 г
жовток — для змащуванняІнгредієнти для начинки
кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л
Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками. З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром. Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.
Додаємо до тіста цукор та сіль. Якщо сир не був вологим і тісто не збирається докупи, то додаємо трішки крижаної води. Швидко замішуємо тісто. Воно має вийти пластичним, але не липким.
Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту. Розкачаний пласт викладаємо на деко.
У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою. Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо її зверху.
Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста. Краї загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.
Змащуємо жовтком і щедро посипаємо цукром.
Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C. Випікаємо до золотистої скоринки — приблизно 35–40 хвилин.
За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети. Втім, засмучуватися не варто — смак залишиться неперевершеним.