Loqal – новинний агрегатор Loqal
Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю
Новини

Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю

ТСН • 0 переглядів • 1 хв читання

Полуниця. / © Pexels

Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода смакує свіжою і гарно поєднується з різними десертами. Ідеальною виходить полунична галета — круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом.

Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.

вершкове масло 82,5% (холодне) — 90 г

жовток — для змащуванняІнгредієнти для начинки

кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л

Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками. З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром. Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.

Додаємо до тіста цукор та сіль. Якщо сир не був вологим і тісто не збирається докупи, то додаємо трішки крижаної води. Швидко замішуємо тісто. Воно має вийти пластичним, але не липким.

Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту. Розкачаний пласт викладаємо на деко.

У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою. Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо її зверху.

Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста. Краї загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.

Змащуємо жовтком і щедро посипаємо цукром.

Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C. Випікаємо до золотистої скоринки — приблизно 35–40 хвилин.

За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети. Втім, засмучуватися не варто — смак залишиться неперевершеним.

0