Коротко
Фуд-блогерка Тетяна Шліхтенко поділилася рецептом традиційної української поліської юшки з оселедцем. Страва вимагає тривалого настоювання у холодильнику для насичення смаком. Для приготування використовується солоний оселедець, сушені гриби та цибуля, які надають юшці неповторного аромату.
Юшка — це перша страва, рідкий суп, який може бути м'ясним, рибним, грибним, овочевим, або заправленим крупою чи картоплею. У деяких регіонах юшкою називають також рибний суп, особливо наваристий, приготований з різних видів риби.
Смачну юшку можна приготувати з будь-якої риби, навіть з оселедця. Фуд-блогерка Тетяна Шліхтенко запропонувала приготувати традиційну українську поліську юшку, яка й готується з оселедцем.
А подавати її потрібно після того, як вона настоїться у холодильнику.
Для приготування страви знадобляться: Білі сушені гриби — 0.5л Оселедець солоний -1шт Цибуля — 1велика Лавровий лист- 3листочка Суміш перців — 0.5ч.л. Сіль — за смаком Часник — 3−5зубків Вода — 3л
Замочити білі гриби окропом на годину.
Злити воду, гриби проварити в 3л води пів години.
Обсмажити нарізану кубиками цибулю й проварити з грибами ще 15 хвилин.
Додати порційно нарізаний оселедець (ікру та молока не варити) та дати прокипіти разом ще 20 хвилин.
Настояти юшку 10−12 годин у холодильнику.
Подавати поліську юшку холодною з часником.
Публикация от Татьяна Шлихтенко (@tatyana_shlikhtenko)
Раніше ми публікували рецепт смачного сніданку від Пави, після якого можна забути про бутерброди.