Вергуни на кефірі – це класика української кухні, яка не потребує складних інгредієнтів чи довгого приготування. Повітряне тісто на соді, легкий аромат ванілі та золотиста скоринка роблять цю випічку улюбленою для всієї родини. Рецепт від Shuba.
Яйце збийте з сіллю та цукром до пишної маси.
До яєць влийте 2 ст. л. олії і кефір, перемішайте.
Додайте у тісто соду, знову перемішайте.
Борошно просійте. Частинами додайте борошно, вимішуйте спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має бути м’яким та злегка липким. Покладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште на 25 хвилин.
Змастіть робочу поверхню олією, розкачайте тісто завтовшки 1 см. Наріжте його на ромби. У центрі кожного ромба зробіть повздовжній надріз. Один кінець ромба протягніть крізь розріз і виверніть.
У сковороді добре розігрійте олію (вогонь – більший середнього). Якщо маєте кулінарний термометр, дочекайтеся, щоб олія нагрілася до 170°C. Обсмажуйте вергуни приблизно по 1 хвилині з кожного боку.
Готові вергуни викладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою.