Літні салати на кожен день: добірка рецептів / © Pexels
Вивчивши добірку актуальних літніх салатів від New York Times, ТСН.ua відібрав для вас, на нашу думку, п'ять найцікавіших. Їх дуже легко повторити у себе вдома.
перець чилі подрібнений (за бажанням) 1/4 ч. л;
Кукурудзу в лушпинні розігріти в мікрохвильовій печі за високої потужності (3 хвилини). Очистити качани, зрізати з них зерна, перекласти до глибокої миски.
Додати розрізані навпіл помідори чері.
Натерти цедру лайма над кукурудзою та додати невелику кількість лаймового соку, а також сіль, чилі, олію. Перемішати.
Листя базиліка й кінзи порвати довільно руками, покласти до салату.
Подавати одразу або поставити до холодильника в герметичному контейнері.
Літні салати: рецепти / © Pexels
Тонко нарізати селеру й червону цибулю. Додати лимонний сік, сіль, перець, цукор. Перемішати і залишити на 10 хвилин.
Покласти селеру і цибулю в друшляк, щоб стекла зайва волога, перекласти до глибокої миски.
Приготувати заправку: з'єднати соєвий соус, бальзамічний оцет, табаско, часник, оливкову олію. Перемішати.
Заправити салат, посолити й поперчити. Перед подаванням на стіл посипати петрушкою.
сир фета або з блакитною пліснявою 1/2 скл.;
Спочатку потрібно приготувати заправку. Для цього в невелику мисочку натерти цедру лимона, вичавити з нього сік, збити з оливковою олією. Додати сіль і перець.
До великої миски покласти листки ромена (порвати). Додати помідори, бекон, зелену цибулю, огірки, сир. Збризкати приблизно половиною заправки. Добре перемішати.
Викласти порізаний на шматочки авокадо, четвертинки вареного яйця. Зверху покласти салат, приправити сіллю й перцем. Полити залишками заправки.
Оригінальний літній салат / © Pexels
Руколу покласти до глибокої миски, збризнути оливковою олією. Злегка перемішати руками. Додати лимонний сік і трохи солі.
Натерти пармезан і перемішати. Додати ще крапельку олії, якщо салат вийшов надто гострим.
кісточкові фрукти (персик, нектарин, слива, вишня) 1 кг;
Фрукти очистити від кісточок, нарізати. Перекласти на тарілку, додати лимонний сік, цукор і 1/2 ч. л солі. Перемішати, залишити на 5-10 хвилин.
Моцарелу нарізати на дрібні шматки. Покласти до фруктів. Додати свіжі листочки м'яти й базиліку. Збризнути оливковою олією. Додати сіль і перець.
Холодний іспанський суп ґаспачо з вареним буряком: цікавий варіант літньої страви