Петрушка — невибаглива дворічна рослина, яка не потребує складного догляду. Однак, щоб отримати щедрий та якісний урожай, важливо правильно її обрізати. Ця проста процедура стимулює ріст, робить зелень більш соковитою і ароматною, інформує Ukr.Media.
Найкраще обрізати петрушку рано-вранці, у прохолодну погоду. У цей час листя має найсильніший запах і смак.
Дотримуйтеся цих простих правил, щоб ваша петрушка росла здоровою та пишною:
• Використовуйте ножиці та обрізайте стебла біля самої основи, а не лише листя. Це стимулює появу нових пагонів. • Починайте із зовнішніх стебел, рухаючись до центру куща. • Обрізайте регулярно, але не видаляйте більше третини всієї зелені за один раз, щоб не ослабити рослину. • Видаляйте пожовкле листя, щоб рослина спрямовувала енергію на зростання здорових пагонів. • При появі квіток їх варто зрізати, щоб стимулювати подальший ріст листя, або залишити для збору насіння.
Пам'ятайте, що часте обрізання допомагає петрушці краще рости, але важливо знати міру і не послабити рослину.
Раніше «ФАКТИ» писали, чим зайнятися у вересні в саду та на городі.