Печиво «Дніпро» — не просто солодощі, а гастрономічна візитівка міста, створена ще у 1960-х роках інженеркою-технологом Олександрою Леоновою.
Авторка рецепта надихалась річкою, містом і вірою в якісний продукт. Її печиво швидко стало популярним у школах, буфетах і вдома — ніжне пісочне тісто, вершкове масло, ваніль, красива коробка з пейзажами Дніпра. У радянські часи це був один із найпопулярніших гастрономічних подарунків.
Містяни, ресторатори і музейники, рідні авторки згадують про смак та виробництво печива.
Як і де створювалося оригінальне печиво? Чим «Дніпро» відрізнялось від інших солодощів того часу та як рецепт і форма печива збереглися до сьогодні?
Як родина Леонової намагалась відновити випуск печива вже у 2010-х роках, і чому нова версія так і не змогла повністю повторити оригінальний смак?
Це історія про смак, який об’єднує — і про місто, що пам’ятає кожну крихту свого минулого.
У Дніпрі відзначають Трійцю: храми міста наповнилися вірянами.
Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня