Зараз саме сезон гарбузів, тому можна приготувати печений. Потім його можна використовувати для приготування пюре, смачного десерту, а також як начинку. При запіканні зберігається багато вітамінів, які дуже корисні для нашого організму, ділиться фудблогерка Марина Гармаш.
Наріжте гарбуз разом зі шкіркою, за допомогою ножа зробіть насічки, перекладіть на деко, застелене пергаментом чи фольгою.
Запікати в заздалегідь розігрітій духовці за температури 200 градусів до м'якості, приблизно 30−40 хвилин. Готовність перевірте за допомогою шпажки, виделки чи ножа. Печений гарбуз можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі за бажанням полийте медом.
Раніше кулінарка Елла Іванова розповідала «ФАКТАМ», як приготувати бурштиновий джем з гарбуза.