Кулінарка Лілія Цвіт, яка раніше поділилася рецептами смачних закусок з редиски, поділилася рецептом консервації огірків на зиму. Під час цієї консервації овочі закладаються в банки сирими, а потім заливаються гарячим маринадом. Цибуля надає закусці легкої солодкої нотки, що чудово доповнює смак огірків, але не перебиває його. Такий консервований салат не потребує пастеризації і чудово зберігається в прохолодному місці.
Основні: Огірок — 600 г Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
Спеції: Кріп, парасольки — 1 шт. Зубки часнику — 2 шт. Перець духмяний, горошок — 3 шт. Лавровий лист — 1 шт. Олія — 1 ст. л.
Для маринаду: Вода — 750 мл Цукор — 75 г Сіль кам'яна — 1 ст. л. Оцет 9% - 75 мл
Підготовка інгредієнтів: Добре помийте огірки, обріжте кінчики та розріжте їх навпіл. Цибулю почистіть і наріжте тонкими півкільцями.
Стерилізація банок: Промийте банки содою, а потім простерилізуйте їх над парою або в духовці при 120 °C протягом 10 хвилин. Кришки прокип’ятіть 5 хвилин.
Закладка овочів: На дно кожної банки покладіть кріп, почищений часник і лавровий лист. Потім чергуйте шари огірків і цибулі.
Приготування маринаду: У каструлі змішайте воду, сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння, помішуючи, доки сіль і цукор повністю не розчиняться.
Заливка і стерилізація: Обережно залийте гарячий маринад у банки до самого верху. Накрийте стерильними кришками. Поставте банки в каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте сім хвилин.
Закрутка: Щільно закрутіть банки кришками. Залиште їх охолонути, не накриваючи.
Як писали «ФАКТИ», раніше адміністратор групи «Бабусині рецепти онлайн» у Facebook Галина поділилася рецептом маринованих корнішонів.