Loqal – новинний агрегатор Loqal
Обережно, ботулізм: як уникнути небезпечного захворювання
Новини

Обережно, ботулізм: як уникнути небезпечного захворювання

ZN.UA • 0 переглядів • 1 хв читання

В Україні з приходом теплої погоди може зростати число випадків захворювання на ботулізм. Так, переважна більшість зафіксованих випадків пов'язана із вживанням в'яленої риби. У Держпродспоживслужбі розповіли, як захиститися від ботулізму та що робити при підозрі на цю хворобу.

Фахівці пояснили, що найчастіше ботулізм виникає після вживання домашніх продуктів, які виготовлялися з порушенням основних правил приготування та зберігання - копчених, в'ялених, м'ясних та рибних виробів, а також консервації (м'яса, риби, овочів та грибів).

Щоб уберегтися від ботулізму, слід дотримуватися таких правил:

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що не можна купувати м’ясні вироби, консервацію, а також копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках.

Ботулізм є небезпечною інфекційною хворобою, що може призвести до тяжких наслідків.

«Перші симптоми захворювання найчастіше виникають через 12-24 годин після споживання зараженої їжі. Водночас симптоми так само можуть виникнути раніше (уже через 2 години) або значно пізніше (4 доби і більше). Що важче захворювання, то коротший інкубаційний період», – йдеться у повідомленні.

До основних симптомів ботулізму, інформацією Центру громадського здоров’я, належить:

У Держпродспоживслужбі наголосили, що при найменшій підозрі на ботулізм слід негайно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, як захиститися від лістеріозу та що робити при підозрі на цю хворобу.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для постановки будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!

0