Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Не зіпсуйте закрутки: три сорти огірків, які в жодному разі не підходять для консервації

Не зіпсуйте закрутки: три сорти огірків, які в жодному разі не підходять для консервації
ТСН • 1 хв читання

Які сорти огірків не підходять для консервації / © unsplash.com

Деякі сорти можуть зробити розсіл каламутним і надати заготовкам кислуватий смак, а замість очікуваної хрусткості господині отримають мляву консистенцію.

У виданні Сенсація розповіли, які сорти огірків краще залишити для свіжих страв.

Цей сорт виростає до 50 см, і один плід легко стане основою для сімейного салату. Але для консервування він не підходить: під час маринування огірки швидко розм’якшуються, а розсіл стає каламутним вже через кілька днів. Найкраще насолоджуватися ними свіжими, додаючи до салатів та легких закусок.

Стійкий до хвороб і примх погоди, цей сорт довго плодоносить. Але в заготовках Фенікс втрачає хрусткість. Тому його краще вживати у свіжому вигляді, ніж маринувати.

Сорт швидко сходить і рясно дає плоди. Проте після консервування огірки стають губчастими і млявими. Тим не менш, Зозуля чудово підходить для свіжих салатів.

Тепличні огірки з надмірною кількістю добрив — вони накопичують хімічні речовини, що впливають на смак.

Перерослі або м’які плоди, навіть якщо сорт підходить для маринування.

Пошкоджені, гнилі або гіркі огірки — їх або варто підготувати для свіжого споживання, або повністю утилізувати.

Правильний вибір сорту та якісних плодів — запорука смачних і хрустких огірочків.

Астролог передбачив закінчення війни / © Getty Images

Дональд Трамп / © Associated Press

Степан Чубенко / © ttolk.ru

Принцеса Анна / © Getty Images